Tegsby sommarträff Juli 2017: Lillsandskärs Laxfiske

Så kom den 13 juli. Och klockan 16:00 var det en hel bunt tappra själar som kom med egen båt eller via skjuts till fiskeläget på Lillsandskär.

Vi började med att dra ett varp lax, och vi fick hela två laxar! Sedan tog vi en förrätt bestående av gravad lax på tunnbröd vid fiskestugan. Samtidigt utbringade Kemi en välkomstskål i Ramlösa för oss alla, och berättade kort om historiken om hur Lillsand fått nytt liv i laxfisket och hur mycket fint lagarbete som gett detta goda resultat!

Nedanför bilderna mer text:

Grillen startades och sedan kördes ett fiskevarp till – som också det gav fiskelycka. Efter det varpet grillades en lax, som vi sedan avnjöt i goda vänners lag. Eva Carlström berättade också att stugan som vi satt i, började sitt liv så vitt hon vet, i Ängsbacka nära där hon växt upp. Och flyttades först till Storsandskärs fiske och stod där i många år. Men ett av de fiskena på Storsandskär är nu mer inlöst pga Botniabron. Och hon berättade hur glad hon var att man tog sig tid att bevara denna stuga och flytta den till Lillsandskär och ge den ett nytt värdigt liv för många generationer.

Efter middagen blev det kaffe och kaka, och självklart mer laxfiske.

Tack alla ni som kom och vi hoppas att få göra om detta nästa år igen. Men då är det väl Storsandskärs tur att vara värd för sommarutflykten?

Ha en fortsatt fin sommar och hör av er om ni vill komma och titta när vi fiskar på något av Laxfiskena i Umeälvens Delta.

 

Publicerad i Fiske, Historia, Nyheter